Comentarii la acest text:
poate oare ursitoarea, orice ursitoare, poate ea făuri caracter? Cred ca nu. Deci, nu ne poate făuri destin; dupa cum se zice: caracterul e destin!
Caracterul de poet, este cu siguranta caracter bun. Destin de admirat. Spleen-ul ne agata doar din nemultumiri, insatisfactii, nesiguranta. Caracterul se faureste atunci cand Dumnezeu tace. Cand nu ne vorbeste sau nu ne raspunde. Si..de ce? Pentru ca are incredere in noi; are incredere ca am acumulat cunoastere; are incredere in constiinta noastra ca mandatar al vointei divine.
Cu siguranţă ursitoarea nu ne poate făuri destinul, acest lucru era valabil doar în mitologie, poveşti etc.! De astă dată, şi în poezie, de ce nu? :-) Poeţii sunt şi ei, înainte de toate, oameni, cu bune şi cu rele! Perfecţi n-or fi, dar talentul cu care sunt înzestraţi îi poate ajuta, cel puţin, să construiască, măcar în poezie, o lume/existenţă mai bună, idealistă... Mulţumesc mult de popas şi comentariu! Cu prietenie,
Doamna Camelia, este frumoasa vorba aceea care spune ca exista oameni cu calitati si oameni de calitate.
Poetul ce sau cum este oare? Este poetul util, adica om cu calitati sau este o comoara, adica om de calitate?
Bună întrebare, domnule Duca! Cam târziu vă răspund la ea, am rătăcit parola de intrare pe site, abia am găsit-o! :-( Eu cred că poetul este un om cu calităţi (util), desigur (fiindcă posedă un anumit talent, acela de a scrie, poate şi altele...), însă nu neapărat un om de calitate! Aceasta el hotărăşte, până la urmă, dacă să fie bun sau rău, o comoară sau o pacoste! Ideea e că anumite calităţi din "dotare" nu te fac neapărat un om de calitate! Dacă eşti "norocos", le poţi avea însă pe ambele! :-)