Home     Librarie Online     Citate Celebre     Autori Celebri     Proverbe     Cenaclu     Adauga Text Cauta Citate


     In spatele uşii īntunericului! - backFara Poza

Cafeaua abureşte şi fumul ţigării se prelinge, ca un fuior, spre geamuri de īntuneric a unei lumi negre. Secunda a devenit nemărginită la marginea prăpastiei dintre viaţă şi moarte. Un pumn de carne se zbate scāncind, fără sunet către viaţă. Pielea abia răsărită, mugur spre alb de lumină, este crăpată, neagră şi sāngerāndă. Undeva o lacrimă plānge īn pumnii stranşi, a neputinţă şi īntreabă. Oare trăieşte ? Fire de sānge se īncheagă īn vene, neāncepute, şi duc durerea creierului care īncă nu ştie ce este viaţa. Undeva īn capul holului īn dosul uşii īntunericului, se aude o voce:

- Vai dragă! Tāmpiţii ăştia chiar ne-au tăiat leafa. Noroc cu milionul jegoasei de dimineaţă că altfel unghiile mele se desfoliau, dacă sar o zi şi nu le curăţ. Nu mai vorbesc că trebuie să-mi depilez şi sexul. Ştii tu, depilatul īncă mă mai deranjează, dar dureză! Şi vreau să-mi las şi dungă.

- E clar colega. Dupa cum observ ai trecut de vremea pudităţii. Vrei plantat indicator către cutia ta fermecată, dacă vrei şiret negru deasupra. Apropo ! Părul tău este negru sau īl vopseşti ?

- Eii … depinde de partener, ce culoare aleg. Dar prefer negru īn contrast cu pielea albă-sidefiu pe care o am! Află că se poartă īn formă de inimioară, fluture, īn forma literei „V“. Asta dacă nu vrea o vulvă superdecoltată, fără nimic pe ea (epilare braziliană).

Capătul holului īn penumbra şi-n colţul nebuniei, fac ca cele două feţe să pară două măşti mortuare. Miroseau a moarte.

- Ştii că el īn schimbul din noaptea trecută a vrut să o facem pe brancarda mobilă, īn ritm de roţi. Dragă dacă ai ştii cum eram de excitată īn lumina postului operator … Tremuram pe dinăutru, toată ! Mă curentau fiorii şi m-am …. Nu mercedesul mă īncāntă, ci vila de la Sinaia. Răcoare … muntele īnalt … copleşitor … ca un falus! Imaginează-ţi ! Gāndeşte-te cum pielea trupului meu albă va sta īn soarele virgin, de la poale de munte, cu razele lui măngăindu-mi poarta intrării … după care o mānă fierbinte …


De la Paris primesc īngheţata, iar trandafirul meu mă īnebuneşte cānd el buzele şi le pune pe-a mea fierbinţeală. Ştii că este mare ! Sub o mie de euro nu coboară, nici la cea mai neānsemnată operaţie ! Este cam obosit, cāteodată. Gādeşte-te ! Job la stat şi cabinet particular. Cheamă clientul şi-i face operaţie la stat. Apoi īl tratează la cabinet. Simplu. El īncă nu dispune de toată aparatura pentru operaţii şi nici nu merită. Nu mai spun că are avantajul că şi din medicamente se poate servii, ca din farmacia lui. Auzi nesimţiţii, acum vor să-i oblige să opteze, fie pentru job la stat, ori īn privat. Se duce dragă totul de rāpă. Acum este īn tratative să-şi ia o vilă īn Spania. Preşedintele ăsta a nenorocit această ţară. Noi avem nevoie de linişte, nu de scandal !

La doua sute de grade celsius, undeva īntr-o īncăpere uitată, carnea vie se īntoarce īmpotriva vieţii, bătută de căldura iadului, căldură scoasă pe gură de cele doua feţe de moarte de la capăt de coridor, īn spatele uşii īntunericului …

Undeva īntr-un salon īndepărtat, un ghem de fată se chinuie să ducă spre patul său, un bătrān uzat de viaţă. Halatul ei impecabil de alb, o īmbracă cu o aureolă a unei zāne, īntr-o lume uitată.
Māna bătrānului, uscăţivă, bălăngăneşte pe umărul ei micuţ şi fragil. Cutele bătrāneţii de pe faţa lui, arată ca totul din jur. Īntr-un colţ tecuiala este căzută. O ghiuvetă ciobită rāde hād. Linoleul verde şi pătat pe alocuri, plānge timpul rămas īn urmă rupt şi zdrenţuit. Intr-o clădire mare şi pătrăţoasă, cub cenuşiul unei epoci trecute, pe masa de operaţie se zbate o viaţă.

- Magda, vezi că īl pierdem. Caută pe cineva īn zece minute cu grupa zero, dacă vrea să doneze cāţiva zeci de mililitri, pentru perfuzie directă. Vezi prin saloane. Eu nu pot sa-i dau că nu sunt compatibil, că aşi face-o. Cu mānă sigură doctorul cu părul cărunt, īncordat, cu o oboseală sculptată brutal pe faţa sa, prinde pense pe vene ce aruncă viaţa afară din corpul de pe masa de operaţie, corp aflat acum sub grupului luminos al blocului operator, grup unde două fiinţe ale īntunericului, noaptea trecută, au unduit īn ritm de cărucior. Au mai ramas cāţiva ca el. Este prea bătrān ca să mai plece.

La farmacia spitalului, şefa farmaciei, īi bagă unui individ burduhănos cutii de medicamente īntr-o sacoşă de plastic.

- Cred că ce ţi-am pus aici īntregim suma de care avem nevoie. Le dai chiar şi la un sfert de preţ.
Intr-o clădire cu aspect oficial, īntr-o īncăpere īngustă, stau trei poliţai īnghesuiţi unul lāngă altul. Unul răsturnat pe spate trage un rāgāit şi apoi răspunde unei doamne:

- Nu se poate. Veniţi māine

Printr-o intersecţie, o maşină de zeci de mii de euro, face slalom printre celelalte maşini de şuiră roţile. Trece pe roşu făcānd semnul, fak you, īn toate direcţiile. Este fiul Preşedintelui Consiliului Judeţean. Trotuarul se topeşte şi soarele īngroapă umbre. Pe peluza unei alei, nişte namile īmbrăcate īn negru, dotaţi ca de război, īşi dau unuia altuia o sticlă din care fiecare bea cu nădejde, sprijiniţi de un jeep tip tank. Undeva īntr-o altă īncăpere, īntr-o şcoală un grup de elevi se uită la un televizor, a cărui imagine arată nişte mascaţi care tărăie un individ pericol naţional. Un puşti cu voce piţigăiată strigă obraznic, parcă cu răutate:


- Iara-i circ naţional ! Māine hoţului, judecătorii īi dau drumul. Cea mai bănoasă meserie din lume, este să fii politician sau prieten cu unul din ei, şi-ai pus-o ! Trăiască Măria sa Hoţia ! Tata este politician, fraerilor ! Ai voştrii nuuu … na … că nu mă prindeţi !

Pe marginea unei liziere de pădure lăngă o cārciumă de cartier, un tir staţionează. O prostituată bine alcătuită aleargă să ajungă cāt mai repede la el. Ajunge şi cu palma pe pieptul care i se zbate, īntreabă:

- O scurtă ? Că nu iau mult ?

Intr-un bar două femei īnalte cu picioare cāt tejgheaua barului, discută aprins:

- Am rămas nişte sălbatici. Cu trei sute de euro nu pot să-mi fac măcar toaleta la două zile. Ai dracului politicieni! După ce fură de stig şi le suport burţile transpirate, după ce mă enervează o noapte īntreagă, sunt şi zgārciţi. Muzica este bună dar la bară nu pot face faţă. Am pus cāteva chilograme pe mine. Trebuie neaparat să le dau jos. Un drink tare sau un cocktail şi mă remontez. Dunga şi recele paharului mă potolesc. Ahh.. cea-şi vrea sa muşc cu cruzime un piept puternic cu adevărat, şi să-o fac īntr-o piscină sub soarele amiezii! Apropo tu ai terminat dreptul? Ştii că după ce obosim, trebuie să avem şi noi o meserie!

- Domnule Secretar de Stat, eu sunt inginer mecanic. Lucrez pentru o firmă privată. Am un salariu care urcă sau coboară conform evoluţie firmei şi a performantelor departametului pe care īl conduc. Nu pot să īnţeleg cum de este posibil şi cum de s-a ajuns aici. Nu pot pricepe, īnţelegeţi ! Noi nu lucrăm cu statul. Partidul dumneavoastră are şi el clientela lui. Domnule Secretar, nemernicii iau bani de zece ori, dar de ce nu fac treaba ca lumea ? Vă īntreb de ce magistraţii sunt trataţi deosebit? Īn condiţiile īn care această ţară are un anumit venit pe cap de locuitor, fiecare trebuie să cāştige īn raport cu acest venit, indiferent cine este şi la ce nivel. Nu īnteleg cum de vor salarii europene la o prestaţie deplorabilă, corupţie cāt cuprinde, pregătire de nivel extrem de slab, neconformă cu atribuţiile, cu legea şi cu realitatea ! Sunt de pe altă planetă?

Īncetul cu īncetul devenim dincolo de-o uşă, un īntuneric din ce īn ce mai adānc. Ei sădesc cu bună ştiinţă pentru această ţară, nopţi negre īn negru de smoală. Pe chipuri albe fără de viaţă, stirigoi ai lumilor de dincolo, stirigoi rătăciţi pe culoare de timp fără lumină, distrug acest popor. Osemitele străbunilor plāng prin furtunile care vin peste noi, prin arşiţa şi nefericirea noastră. Toţi suntem la un grad de tensiune maximă.

Vă puneţi numele pe foi albe, cu semne negre, de crimă, īn dosul cărora vă ascundeţi urāţenia sufletească cānd veniţi să vă votăm. Nu numai votul poate fi opţiunea noastră! Īn sminteala iluziei voastre că aveţi dreptate, că nu aveţi sfārşit, că nu veţi lua resturi umane şi de suflete după voi, vă īnşeală ! Tăcerea sau discuţiile sterile, cu motivaţii şi argumente absurde şi abjecte, care nu au legătură decāt cu viaţa voastră găunoasă, nu vă garantază că nu puteţi oricānd să ajungeti īn faţa porţii morţii ! Nu uitaţi asta, voi cei din vārful unei piramide, fără bază, că veţi fi iertaţi pentru ce aţi făcut īn ultimii dozeci de ani, acestei ţări ! Trebuie să vină timpul cānd īn spatele uşii īntunericului nu va mai fi nimeni cānd va intra şi acolo lumina !

2010 Copii care ard īn spitalele Romāniei !

Autor Viorel Muha


Publicat de: Viorel Muha la data de: 17-03-2011, 7:05 pm
Cuvinte cheie: Spital | Reanimare | Crima | Dezastru Social | Romania 1990 - 2011 bazat pe 1 notari

Adauga acest text literar in colectia personala Adauga la favorite Recomanda aceast text literar prin Yahoo Messeger Trimite pe YM     Recomanda aceast text literar prin E-mail Trimite prin e-mail Raporteaza continut inadecvat Raporteaza neadecvat! 

Comentarii la acest text:

Nu sunt comentarii la acest text!

Adauga Comentariu


   Recomanda aceast text literar prin E-mail Trimite prin e-mail
Expeditor: (nume prenume) *
Destinatar: (nume prenume) *
Expeditor: (e-mail) *
Destinatar: (e-mail) *
Mesaj Personal

*
* campuri mandatorii

Citatul ZileiCitatul Zilei  Vreau Citatul Zilei pe Site-ul Meu Vreau Citatul Zilei pe Site-ul Meu
Daca tu crezi ca Dumnezeu este cel care creeaza si care decide toate lucrurile in viata ta, gresesti.
Autor: Neale Donald Walsch - Categorie: Dumnezeu .

Intelepciune.ro va recomanda


Fara Poza

Boris Ioachim
"Ce este pesimistul? Un optimist bine informat." Grigore Moisil "Poeţii nu se ruşinează de propriile experienţe - ei profită de ele." Friedrich Nietzsche
S-a nascut in data de 25-Ianuarie-1967
Oras: Săveni
Judet: Botosani
Varsta: 54 ani
Membru din: 13-Octombrie-2008
Texte publicate: 465

Ultimele comentarii:

Elena Movileanu - 14-03-2021, 7:00 am

Contact Cultural - Mircea Duca - 04-12-2019, 1:27 am

Silvia Bebereche - 18-10-2018, 12:17 pm

Contact Cultural - Mircea Duca - 10-10-2018, 8:03 pm

Contact Cultural - Mircea Duca - 24-09-2018, 11:31 am

Silvia Bebereche - 22-09-2018, 9:30 pm

Contact Cultural - Mircea Duca - 22-09-2018, 5:40 pm

Membrii Intelepciune.ro recomanda


Fara Poza

Elena Movileanu
S-a nascut in data de 11-Iunie-1987
Oras: Iasi, Judet: Iasi
Varsta: 34 ani
Texte publicate: 95


Fara Poza

Mihaileanu Laurentiu
S-a nascut in data de 10-Noiembrie-1953
Oras: Cluj-Napoca, Judet: Cluj
Varsta: 68 ani
Texte publicate: 17

Home | Citate Celebre | Citate Noi | Citate Populare | Autori Celebri | Proverbe | Calendar Autori | Pagina Mea | Pentru Site-ul Meu | RSS | Contact
| | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
Copyright © 07.2007 Intelepciune.ro - Toate drepturile sunt rezervate
Creat si intretinut de Mican Daniel
Creative Projects